A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Maltodextrin

derivát přírodních látek

Další názvy: Sladový cukr, Banánový extrakt

Maltodextrin je přírodní látka, která se získává ze škrobu (bramborový, kukuřičný, rýžový apod.).  Je používán v gastronomii jako sladidlo, ale také v kosmetickém průmyslu. Zde zastává funkci stabilizátoru. Produkt stabilizuje, napomáhá udržovat jednotlivé složky v hladké a příjemně roztíratelné konzistenci. Zlepšuje pronikání aktivních látek do pokožky a snižuje riziko podráždění.