A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Macadamia Ternifolia

přírodní látka

Další názvy: Makadámie, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Macadamia Ternifolia Nut Oil

Macadamia Ternifolia je jeden z druhů stromu makadámie, které rostou hlavně v Austrálii. V přírodní kosmetice se nejvíce využívá Makadamiový olej, který je lisován za studena z ořechů makadámie.  Patří k jedním z nejdražších olejů na světě, a to kvůli náročnému pěstování. Je specifický svou příjemnou oříškovou vůní a hutnější konzistencí. Obsahuje velké množství tuků (až 70%). To ho činí velmi podobným lidskému kožnímu mazu, díky tomu makadamiový olej patří k nejefektivnějším olejům pro lidskou pokožku. Ne nadarmo se říká, že „tajemství mládí a krásy hledejte v přírodních olejích“.

Makadamiový olej obsahuje mononenasycené mastné kyseliny, hlavně kyselinu olejovou a vzácnou kyselinu palmitoolejovou. Obě jsou důležité pro udržení vitality vaši pokožky. Navíc bojuje proti jejímu stárnutí, podporuje hydrataci a regeneraci pokožky, udržuje ji pružnou a sametově hebkou. Má vynikající antioxidační účinky a také obsahuje přirozený UV faktor 3-4. V makadamiovém oleji nalezneme vitamíny A, B, E. Pro své výtečné vlastnosti je také často využívá k masážím. Obsahuje selen, který přispívá ke zpevnění pokožky, vlasů a nehtů. Zinek je doporučený používat při ekzémech. Zpevňuje nehty a pečuje o nehtové lůžko. Prospívá namáhaným a poškozeným vlasům. Přírodní fenoly mají dezinfekční účinky a zpomaluje stárnutí pokožky.