A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Linoleamide DEA

dráždivá syntetická látka

Další názvy: Diethanolamine Linoleic Acid Amide, Linoleic Acid Diethanolamide

Linoleamide DEA je to syntetická povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje. Vyrábí se z kyseliny linolové. Působí jako kondicionér, zlepšuje vzhled, objem, ale i poddajnost a lesk vlasů.  Také uhlazuje strukturu poškozeného vlasového vlákna. Zvyšuje pěnivost produktu a také pěnu stabilizuje. Působí i jako emulgátor hustotu vodné části kosmetického přípravku. Snižuje statickou elektřinu. Linoleamide DEA bývá ve složení šampónů, tekutých mýdel, čisticích prostředků apod. Ve výrobě může být znečištěn nitrosaminy. Může mít dráždivý účinek na kůži a oči.