A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Levulinic Acid

derivát přírodních látek

Další názvy: Kyselina Levulová, Kyselina levulos

Levulinic Acid česky Kyselina levulová je kyselina přírodního původu, která se v přírodě přirozeně vyskytuje v různých typech rostlin a plodin. V současné době je nejčastěji získávána procesem derivace z kukuřičného škrobu. Kyselina levulová má antibakteriální účinky, může být použita jako konzervant. Zabraňuje vzniku bakterií a prodlužuje dobu spotřeby produktu. Také funguje jako kondicionér a změkčovadlo. Hydratuje pokožku i vlasy, zanechává je příjemné na dotek a v dobrém stavu. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje její loupání a obnovuje ztracenou pružnost. Navrací ji přirozené pH. Kyselina levulová je považována za bezpečnou a netoxickou látku. Používá se i v dětské kosmetice. Ve výjimečných případech může u citlivějších jedinců zanechat mírné podráždění. Bývá používána v pěstících krémech na pleť i ruce, tělových čisticích prostředcích, produktech na intimní hygienu, šamponech apod.