A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lanolin Alcohol

derivát přírodních látek

Další názvy: Lanolin Alkohol, Lanolin Alcohols, Wool Wax Alcohol

Lanolin Alcohol je derivát přírodních látek, který vzniká hydrolýzou lanolinu. Ve formě žluté voskové látky. Není vhodný pro vegany, protože Lanolin je přírodní látka živočišného původ. Spojení alkoholu s lanolinem maximalizuje jeho hydratační účinky. Může se používat jako emulgátor a pojivo, zlepšuje soudržnost ostatních látek v produktu. Zvyšuje stálost a prodlužuje trvanlivost. Lanolin Alcohol funguje také jako kondicionér a změkčovač, změkčuje jinou látku a dělá lépe poddajnou a roztíratelnou. Výrazně zlepšuje vzhled i pocit z vlasů. Zvyšuje jejich objem, poddajnost a lesk. Dokonce zlepšuje jejich strukturu, uhlazuje a hydratuje vlasové vlákno. Stejně tak pěstí pokožku, hydratuje, vytváří na ní jemný film, který v ní uzamyká hydrataci. Změkčuje ji a vyhlazuje. Je ideální pro použití na velmi suchou, drsnou, šupinatou, nebo popraskanou kůži. Naopak se nedoporučuje na mastnou pokožku, ve velkém množství je mírně komedogenní a může ucpávat póry a vysušovat ji. Jinak se jedná o zcela bezpečnou látku, je netoxický a nekarcinogenní. Výjimkou může být mírné podráždění u velmi citlivé pokožky s dermatologickými problémy. Můžete se s ním setkat ve složení vlasových produktů, krémů, barev na vlasy, dekorativní kosmetiky apod.