A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Jojoba Esters

derivát přírodních látek

Další názvy: Jojobové estery, Simmondsia chinensis esters, Estery jojobového oleje

Jojobové estery vznikají esterifikací jojobového oleje či hydrogenovaného jojobového oleje. Patří do skupiny přírodních derivátů, přesně se jedná se o směs mastných kyselin a mastných alkoholů. Jojobové estery jsou lidskou pokožkou velmi dobře přijímány, protože je jejich struktura podobná kožnímu mazu. Mají spoustu pozitivních vlastností jojobového oleje, navíc jsou však stabilnější a více odolné vůči oxidaci.

V kosmetice fungují jako stabilizátor a změkčovadlo. Prodlužují dobu spotřeby produktu, napomáhají vytvářet příjemné a lehce roztíratelné konzistence. Také působí jako kondicionér, pokožku i vlasy hydratují a uhlazují. Jojobové estery jsou klasifikovány jako bezpečná a nesenzibilující látka.