A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Isoamyl Laurate

derivát přírodních látek

Další názvy: Isoamyl laureát,  3-Methylbutyl Dodecanoate, Isopentyl Laurate

Isoamyl Laureát je derivát přírodních látek ester Isoamyl Alkoholu a Kyseliny laurové (z kokosového či palmového olej) známé taky jako Lauric acid. Vyrábí se ve formě bezbarvé čiré olejovité kapaliny. Má velmi příjemnou vůni, díky které může být použit jako parfemace. Používá se jako změkčovadlo a kondicionér, změkčuje jinou látku, podporuje lepší roztíratelnost a poddajnost produktu. Zanechává na pokožce jemný hedvábný pocit. Udržuje ji v dobrém a pěstěném stavu. Bývá častou náhražkou pro levné syntetické silikony. Je považován za bezpečnou a nesenzibilující látku. Setkat se s ním můžete v hydratačních krémech a anti-age krémech, přípravcích na opalování, kondicionérech, dekorativní kosmetice a dalších produktech.