A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Hydrogenated Starch Hydrolysate

derivát přírodních látek

Další názvy: Hydrogenovaný hydrolyzát škrobu, HSH, Hydrogenated Corn Syrup

Hydrogenovaný hydrolyzát škrobu je látka patřící do skupiny přírodních derivátů. Vyrábí se částečnou hydrolýzou škrobu – nejčastěji kukuřičného, ale také bramborového nebo pšeničného. Používá se v potravinářském i kosmetické produktu. Funguje jako sladidlo i jako zvlhčovač, zabraňuje vysušení potraviny. Také jako modifikátor krystalizace, zabraňuje sirupům v tvorbě krystalů cukru. V kosmetických produktech působí převážně jako kondicionér a zvlhčovač, prostředek pro péči o ústní dutinu. Zubním pastám dodává příjemnější chuť. Jedná se o bezpečnou látku, kterou však není doporučena konzumovat v hodně vysokých koncentracích, má projímavý účinek.