A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl Undecylenate

derivát přírodních látek

Další názvy: Glyceryl Monoundecylate, Undecylenic acid

Glyceryl Undecylenate je ester kyseliny undecylenové a glycerinu. Pochází z kombinace ricinového oleje a řepkového oleje. Lze vyrobit i synteticky. Přírodní certifikovaná kosmetika využívá pouze jeho rostlinnou variantu. V kosmetice se používá pro své antibakteriální a protiplísňové účinky. Zabraňuje vzniku bakterií a prodlužuje dobu spotřeby produktu.  Také funguje jako mírný tenzid a změkčovač, který usnadňuje mycí schopnosti. Pleť či vlasy změkčuje a zjemňuje, zanechává je na dotek hebké. Dodávám jim zdravým vzhled. Může být použit i jako emulgátor, napomáhá emulgovat ostatní látky, podporuje lepší konzistenci produktu.