A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl stearate SE

derivát přírodních látek

Další názvy: Glycerol stearate SE

Glyceryl stearate SE je forma Glyceryl stearátu, která navíc emulzifikuje. V kosmetice se používá jako emulgační činidlo. Glyceryl stearát patří mezi deriváty přírodních látek, vyráběný z palmového jádra či různých rostlinných olejů, nejčastěji ze sójového. Používá ho i certifikovaná přírodní kosmetika. Může být i živočišného původu. Přirozeně se také vyskytuje v lidském těle.  Bývá ve formě světlé voskovité povrchně aktivní látky. Umí smíchat dvě navzájem nesmíchatelné kapaliny, jako je olej a voda. Napomáhá tak na sebe vázat mastné nečistoty z pokožky či vlasů. Podporuje mycí schopnosti produktu, proto se často používá v pleťových čistících prostředcích, šamponech, sprchových gelech a dalších. Také napomáhá dalším látkám jednoduššímu vstřebání do pokožky. Působí jako emulgátor a změkčovadlo, ostatní složky produktu změkčuje, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými. Zlepšuje schopnost tvořit emulze. Napomáhá k lepší a příjemnější struktuře. Zlepšuje strukturu a stabilitu kosmetických přípravků. Po nanesení změkčuje pokožku a zanechává jí příjemně jemnou. Má výrazné hydratační účinky. Má ochranné účinky i proti volným radikálům a předčasnému stárnutí pleti. Glyceryl stearate SE je naprosto bezpečný, nesenzibilizující a velmi dobře odbouratelný v přírodě.