A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glucose

derivát přírodních látek

Další názvy: Glukóza, Glucosum anhydricum, Dextrose, Saccharum amylacet

Glucose česky známá Glukóza. Jedná se o jednoduchý cukr, rostlinného původu. Získává se enzymatickou hydrolýzou bramborového škrobu, kukuřice, pšenice, ovsa nebo manioku. Vyrábí se ve formě bílého krystalického prášku nebo světlého sirupu, rozpustného ve vodě. Používá se v kosmetickém průmyslu, ale především potravinářství, jako přírodní sladidlo. V kosmetice glukóza funguje jako emulgátor a zahušťovadlo, upravuje konzistenci produktu, tvoří ho lépe roztíratelným. Také jako zvlhčovač, pokožku hydratuje a zabraňuje unikání vlhkosti z kůže. Podporuje regenerační schopnosti, zlepšuje funkci obnovy buněk. Podporuje obranyschopnost pokožky, přirozeně zpomaluje její stárnutí. Snižuje dráždivost ostatních složek produktu. Nejčastěji bývá součástí produktů určených pro unavenou, suchou a stárnoucí pokožku. Také v šamponech, tělových mlékách apod. Glukóza je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. Bývá často součástí přírodní kosmetiky.