A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gluconolactone

derivát přírodních látek

Další názvy: glukonolakton, E575

Gluconolactone je v přírodě přirozeně se vyskytující látka, která vzniká v kyselém prostředí z kyseliny glukonové. Používá se nejvíce v potravinářském průmyslu jako okyselující látka, antioxidant zvyšující účinnost dalších antioxidantů. Je ve formě krystalického prášku, rozpustného ve vodě. V kosmetických produktech funguje jako přírodní antioxidant, ničí volné radikály z vnějšího prostředí. Má přirozené anti-age účinky, zpomaluje stárnutí pokožky. Napomáhá vyrovnávat její pH, také ji přirozeně změkčuje a chrání.