A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Galactoarabinan

derivát přírodních látek

Další názvy: Galaktoarabinan, Arabinogalactan, D-galacto-larabinan

Galaktoarabinan je skupina sloučenin obsažených v rostlinách, přesně funkční polysacharid s vysokým obsahem polyfenolů. Bývá extrahován z modřínu. Velmi dobře vzájemně funguje s kožními buňkami, pozitivně je podporuje v jejich obnově a regeneraci. Zlepšuje přirozenou tvorbu ochranného film pokožky (zvyšuje rozptyl UV filtrů), podporuje cirkulaci krve. Redukuje tak jemné vrásky, dodává pokožce mladiství vzhled. Má antioxidační vlastnosti, chrání ji před volnými radikály, pomáhá vylučovat nečistoty a toxiny. Galactoarabinan má i výrazné hojící a zklidňující účiny. Pokožku zpevňuje a vyživuje. Snižuje ztrátu vody a udržuje tak pleť hydratovanou a pružnou. Je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující složku, je povolen v certifikované bio a přírodní kosmetice.