A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ethyl Lactate

derivát přírodních látek

Další názvy: Lactic Acid Ethyl Ester, Ethyllaktát

Ethyl lactate je derivát přírodních látek, přesněji ester kyseliny mléčné. Lze však vyrábět i synteticky. Přírodní kosmetika dává přednost jeho přírodní variantě. Je ve formě bezbarvé kapaliny, rozpustné ve vodě. V produktech slouží jako rozpouštědlo či odmašťovač. Občas se mu říká “zelené rozpouštědlo“. Má příjemnou krémovo-ovocnou vůni, může být použit jako parfemační látka. Bývá součástí pečujících pleťových produktů, dekorativní kosmetiky, šampónů nebo barev na vlasy. Ethyl lactate je bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. V kosmetice se používá ve velmi malých koncentracích. Používá se i ve farmacii a potravinářském průmyslu. Při vysoké koncentraci může způsobit podráždění pokožky, očí či plic.