A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dicaprylyl Carbonate

neškodná syntetická látka

Další názvy: Dicaprylylkarbonát, Carbonic Acid, Dicaprylyl Ester

Dicaprylyl Carbonate je syntetická sloučenina, přesně diester kyseliny uhličité a caprylyl alcoholu. Často bývá náhradou za dráždivé silikony. Funguje jako změkčovadlo, na pokožce vytváří ochranný film. Pokožku zjemňuje a na dotek ji zanechává sametově jemnou. Také napomáhá ostatním látkám lepšímu vstřebání do pokožky. V přírodní kosmetice je to velmi prospěšná vlastnost, bohužel v případě konvenční kosmetiky může pokožce spíše uškodit. Dicaprylyl Carbonate je bezpečná a nesenzibilující látka, je povolená i certifikátem ECOCERT. Jen ve výjimečných případech bylo zaznamenáno podráždění pokožky.