A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Decyl Glucoside

derivát přírodních látek

Další názvy: Glucoside Decyl

Decyl Glucoside je derivát přírodních látek, cukerný tenzid, který má formu čiré, viskózní kapaliny bez zápachu. Vzniká reakcí kokosového oleje a kukuřičného škrobu (glukóza). Používá se v přírodní a bio kosmetice jako náhrada za chemické sulfáty (SLS a SLES). Je vhodný pro osoby s velmi citlivou pokožkou i děti. Má dobrou snášenlivost pro pokožku i oči, proto se často používá v dětských šamponech, pěnách, tekutých mýdlech, barvách na vlasy či čistících pleťových přípravcích. Decyl Glucoside je považován za bezpečnou a nesenzibilující látku. Jen v extrémně výjimečných případech může způsobit slabé podráždění.  Používá se jako emulgátor, zlepšuje stálost produktu, zvyšuje pěnivost, prodlužuje jeho trvanlivost. Také má skvělou vlastnost smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je například voda a olej. Má skvělý čistící účinek. Čistící prostředky s obsahem Decyl Glucoside na sebe tak mohou vázat mastné nečistoty a lépe je odvádět z pokožky i vlasů. Po umytí je zanechávají čisté a jemné. Je opravdu vhodný pro všechny typy pleti, pokožku pěstí a nevysušuje ji.