A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cocamidopropyl Hydroxysultaine (CAHS)

derivát přírodních látek

Cocamidopropyl Hydroxysultaine je syntetická povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje. Rozpustný ve vodě. V poslední době je používán jako dražší a lepší náhrada za dráždivé sulfáty (SLS a SLES). Je vhodný i na citlivou pokožku, používá se v bio a přírodní kosmetice. Je povolen u certifikátů ECOCERT a CPK. Cocamidopropyl Hydroxysultaine má výborné mycí schopnosti, napomáhá smíchat vodu s olejem. Ulehčuje tak produktu očistit pokožku od mastných nečistot. Funguje také jako kondicionér, zlepšuje vzhled a poddajnost vlasů. Uhlazuje strukturu poškozeného vlasového vlákna. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje její pružnost. Zvyšuje pěnící schopnost produktu. Také jako emulgátor stabilizuje hustotu vodní části produktu. Můžete se s ním setkat v tělových přípravcích, mýdlech, pěn do koupele i dětských přípravcích. Je považován za bezpečnou a nesenzibilující látku. Jen ve výjimečných případech může způsobit podráždění u hodně citlivé pokožky.