A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cinnamyl Alcohol

derivát přírodních látekpotenciální alergen

Další názvy: Cinnamyl Alkohol, Styryl Alcohol

Cinnamyl Alcohol je derivát přírodních složek ve formě světle žluté kapaliny nebo bílé krystalické látky. Má specifickou skořicově teplou vůní, díky které se používá hlavně jako parfemace do mýdel, parfémů, sprchových gelů apod. Přirozeně se vyskytuje ve skořici, tea tree, hyacintu a narcisech. Lze ho také vyrobit syntetickou cestou, v přírodní certifikované kosmetice se používá pouze jeho přírodní varianta. Cinnamyl Alcohol má výrazné antiseptické a antimikrobiální účinky, lze jej použít jako dezinfekční prostředek. Je považován za silný alergen, není doporučen osobám s citlivou pokožkou a dětem. Při větší koncentraci může dráždit pokožku i oči, či způsobit lehkou pigmentaci pokožky.