A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cetyl Palmitate

derivát přírodních látek

Cetyl palmitate je derivát přírodních látek, přesně se jedná o sloučeninu cetyl alkoholu a kyseliny palmitové. Získává se z rostlinných olejů, především jojobového, ale i jiných. Může mít i živočišný či syntetický původ. Certifikovaná přírodní kosmetika dává však přednost jeho přírodnímu původu. Je ve formě světlého vosku. Používá se jako povrchově aktivní látka, jemný mycí tenzid, který usnadňuje mycí schopnosti produktu. Napomáhá smísit vodu a olej.

Také působí jako emulgátor či pleťový kondicionér. Pokožku i vlasy hydratuje, vyhlazuje a zjemňuje. Podporuje přirozenou obnovu ochranné lipidové vrstvy a zabraňuje ztrátě vody. Cetyl palmitate bývá například součástí šamponů, pečující pleťové a tělové kosmetiky či dekorativní kosmetiky. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, dobře odbouratelnou v přírodě.