A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cetyl Betaine

derivát přírodních látek

Cetyl Betaine je povrchově aktivní látka vyrobená z přírodních mastných kyselin, které obsahují rostlinné oleje. Cetyl Betain funguje jako povrchové činidlo, má antistatické vlastnosti, zvyšují viskozitu kosmetických produktů. Podporuje čistící vlastnosti, napomáhá smíchat dvě normálně nesmýchatelné látky, jako je olej a voda. Napomáhá produktu na sebe vázat mastné nečistoty a snáze je odvádět z pokožky. Podporuje pěnivost a stabilitu výrobku. Funguje také jako změkčovač, změkčuje pokožku i vlasy. Používá se do produktů intimní hygieny i vlasové péče, přidává se Dokoupilových pěn, mýdel, šamponů, sprchových gelů a obličejových pěn. Cetyl Betaine je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, dobře biologicky odbouratelnou. Jen ve výjimečných případech u osob s velmi citlivou pokožkou může způsobit lehké podráždění.