A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cetearyl Glucoside

derivát přírodních látek

Další názvy: Cetylstearyl glukosid

Cetearyl glucoside je derivát přírodních látek, který vzniká procesem kondenzace Cetearyl alkoholu (derivát přírodních látek) a Glukózy (z kokosového nebo kukuřičného cukru).  Může být rostlinného původu nebo vyroben čistě synteticky, obě varianty jsou neškodné a bezpečné pro člověka. Certifikovaná přírodní kosmetika zpravidla využívá jeho rostlinnou variantu, která je schválená i certifikací Ecocert. Cetearyl glucoside se používá jako povrchově aktivní látka, umí smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je například voda a olej. Podporuje lepší vstřebatelnost ostatních složek do pokožky. Funguje také jako emulgátor, zlepšuje strukturu výrobku, podporuje jeho lepší roztíratelnost a poddajnost. Působí i jako pleťový a vlasový kondicionér.  Podporuje pěnivost produktu. Je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku. Bývá často použit v pleťové kosmetice, i té dětské. Je vhodný i pro jedince s velmi citlivou pokožkou.