A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides

derivát přírodních látekpotenciální alergen

Caprylyl/captyl wheat bran/straw glycosides je kosmetická surovina, která patří do skupiny přírodních derivátů. Přesně se jedná o složku, která se získává z pšeničných stébel či otrub. V kosmetice funguje jako povrchově aktivní látka a jemný mycí tenzid. Umí mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například olej a voda. Podporuje čistící vlastnosti produktu. Také funguje jako emulgátor. Stabilizuje emulze a soudržnost ostatních látek. Jedná se o bezpečnou a nesenzibilující látku. Pouze osoby s alergií na pšenici by se jí měli spíše vyhýbat.