A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Caprylic/Capric Triglyceride

derivát přírodních látek

Další názvy: Kaprylové/Kaprinové triglyceridy, Glycerol Caprylate Caprinate, Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride

Caprylic/Capric Triglyceride je derivát přírodních látek, vzniká spojením glycerinu a kokosového nebo palmového oleje. Je ve formě slabě viskózní nažloutlé kapaliny, bez zápachu. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo a změkčovadlo.  Na pokožku má výrazné zjemňující a vyhlazující účinky, na povrchu pleti vytvoří ochranný film. Pokožku hydratuje a uzamyká v ní vodu. Caprylic/Capric Triglyceride jako rozpouštědlo zlepšuje roztíratelnost a příjemnost struktury produktu.  Pomáhá jiným látkám k lepšímu vstřebání do hlubších vrstev pokožky. Také je výborný nosič vitaminů a dalších účinných látek. Má antimikrobiální a antibakteriální účinky, lze jej používat i jako konzervant. Můžete se s ním setkat v hydratačních a podkladových krémech, dekorativní kosmetice (stíny, linky). Není doporučen k používání ve vyšších koncentracích, působí pak komedogenně – může způsobit zanesení pórů. V menším množství je však naprosto nesenzibilní, dobře je snášen i osobami s velmi citlivou pokožkou.