A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Caprylic Acid

derivát přírodních látek

Další názvy: kyselina kaprylová, 1-Heptanecarboxylic Acid, N-octanoic acid, Oxtylic acid, Heptanecarboxylic acid

Caprylic Acid neboli Kyseliny kaprylová je derivát přírodních látek. Nasycená mastná kyselina ve formě olejovité kapaliny s lehkou příjemnou vůní. Lze ji získat z přírodních olejů, jako je například palmový či kokosový. Což bude určitě zajímat vegany, lze ji také získat ze zvířecího mléko (kravské, kozí). V kosmetice se používá jako parfemace či jako emulgátor. Umožňuje kombinovat dvě standardně nemísitelné látky, jako je například voda a olej. Pomáhá rozpouštět nečistoty a usnadňuje vstřebávání vitaminů a dalších účinných látek do pokožky. Pro svou vůni se může nacházet ve složení různých mýdel, toaletních vod či parfémů. Také má antibakteriální a protiplísňové účinky, prodlužuje dobu spotřeby produktu. Používá se také ve vlasových či opalovacích produktech.