A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Candelilla Cera

přírodní látka

Další názvy: Candelilla, Candelilla wax, Euphorbia Cerifera Wax, Kandelilový vosk, E902

Candelilla cera česky Kandelilový vosk je přírodního původu. Často bývá náhradou za Včelí vosk. Je získáván z listů rostliny Pryšce voskodárného, který roste ve střední Americe. V kosmetice zastupuje funkci emulgátoru a zahušťovadla. Zlepšuje jeho stálost a roztíratelnost. Produktu dodává hutnější mazlavou konzistenci, která vytváří na pokožce ochranný film. Díky tomu ji chrání před vnějšími vlivy a zabraňuje podráždění. Často bývá součástí pleťových krémů, očních tužek, stínů apod. Kandelilový vosk je považován za naprosto bezpečnou látku.