A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Benzyl Cinnamate

derivát přírodních látekpotenciální alergen

Další názvy: 2-Propenoic Acid, Cinnamic Acid, Cinnamein, Benzyl Ester Cinnamic Acid

Benzyl Cinnamate je derivát přírodních složek ve formě světle žluté pevné nebo krystalické látky. Specifický svou výraznou sladkou vůní. Často bývá použit jako parfemace u orientálních vůní. Benzyl Cinnamate se vyrábí také synteticky z kombinace benzyl alkoholu a kyseliny skořicové. Výrobci kvalitní přírodní kosmetiky však upřednostňují jeho přírodní variantu. V přírodě se přirozeně vyskytuje v esenciálních olejích, například Růže, Heřmánek, Pelargonie a dalších. Lze se s ním setkat v parfémech, vodách po holení, kolínských, ale i pleťových krémech či vlasových přípravcích. Benzyl Cinnamate je klasifikován jako bezpečná, netoxická látka, je potencionální alergen. Může u osob s citlivou pokožkou způsobit alergickou reakci.