A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Arachidyl Alcohol

derivát přírodních látekpotenciální alergen

Další názvy: 1-Eicosanol, Icosan-1-ol

Arachidyl Alcohol neboli také 1-Ekosanol patří do skupiny mastných alkoholů a esterů. Rozpustný v alkoholu, ve vodě nikoliv. Ve formě bílé, pevné, voskovité látky. Získává se z Podzemnice olejné (arašídy) nebo Řepky olejné, jedná se tedy o derivát přírodních látek. V kosmetice se používá jako stabilizátor, zlepšuje stálost a trvanlivost produktů.  Můžete se s ním setkat například v opalovacích prostředcích. Zvyšuje hustotu vodné části kosmetického přípravku, má skvělé hydratační vlastnosti. Také funguje jako změkčovadlo či kondicionér, proto je ideální složkou do hydratačních krémů. I když se jedná o nezávadný derivát přírodní látky, měli by si na něj dát pozor osoby s alergií na arašídy.