A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Amodimethicone

potenciálně škodlivá syntetická látka

Další názvy: Amodimethicon, Polymethylaminosiloxan, Aminoethylaminopropylsiloxane Dimethylsiloxane Copolymer Emulsion

Amodimethicon je syntetická látka patřící do skupiny silikonů, nerozpustných ve vodě. Používá se především ve vlasové kosmetice. Funguje jako změkčovač vlasů. Dodává jim příjemnou hebkost a lesk. Nedráždí pokožku. Na vlasech vytváří slaboučký průhledný film, který odpuzuje vodu. Z dlouhodobého hlediska vlasy zatěžuje a může způsobit jejich vysušení a ztrátu pěkného vzhledu. Také zvýšenou třepivost a jejich nadměrné vypadávání. V kombinaci s Cetrimoniumchloridem a Trideceth-12 se naopak stává Amodimethicon ve vodě rozpustným, čímž je odstraněno riziko vysušování vlasů. Proto je důležité věnovat pozornost složení a kontrolovat i obsah ostatních látek. Amodimethicon je špatně biologicky odbouratelný.

Chcete vědět více informací, jak fungují silikony v kosmetice?