A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Allantoin

derivát přírodních látek

Další názvy: 5-ureidohydantion, Glyxyldiureid, Gluxyldiureide, Glyoxylic Diureide

Allantoin je zcela neškodný derivát přírodních látek, ve formě bílého krystalického prášku. Je získáván extrakcí různých typů rostlin, nebo také z kyseliny močové (z moči savců). Nachází se například v kosodřevině, kaštanu, cukrové řepě, heřmánku, tabákovém semenu, pšeničných klíčcích. V certifikované přírodní kosmetice je povolený pouze Allantoin, který je extrahovaný z ekologicky pěstovaných rostlin. Používá se v celkem široké škále produktů, jako jsou pleťové krémy, šampony, balzámy na rty a další. Allantoin je oblíbený pro své výrazné regenerační, zklidňující a hojivé účinky. I proto se s ním můžete setkat například i v balzámech po holení. Snižuje zarudnutí, suchost a svědění pokožky. Navíc má protizánětlivé a léčivé vlastnosti. Je to takový pleťový kondicionér, který suchou, unavenou a zralou pleť pěstí a zanechává hydratovanou a na dotek jemnou. Chrání pleť před škodlivými vlivy UV záření a regeneruje ji. Má dokonce anti-age vlastnosti. Výrazně omezuje působení volných radikálů z okolí. Často se používá pro zmenšení rozšířených pórů.