A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Algin

derivát přírodních látek

Další názvy: Alginát sodný, Sodium alginate, Calcium alginate

Algin je rostlinný polysacharid, který se nejčastěji získává z různých druhů řas, například Chaluhy nebo třeba Algae. Používá se jako pojivo jednotlivých složek produktu a také jako emulgátor. Díky svým zahušťujícím vlastnostem zajišťuje kosmetickým produktům lepší pojivost a lépe roztíratelnou konzistenci. Algin je oblíbený i pro své výrazné hydratační a zklidňující vlastnosti. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, díky kterým pokožku i vlasy hloubkově vyživuje. Často jej můžeme najít ve vlasových kondicionérech či pleťových krémech. Mořské řasy jsou známé i pro své antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Je důležité podotknout, že i když se jedná o přírodní látku, může u velmi citlivé pokožky způsobit alergickou reakci či pokožku lehce podráždit.