A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Acetylated Lanolin

derivát přírodních látek

Acetylated Lanolin je modifikovaná forma lanolinu, která je na rozdíl od klasického lanolinu více hydrofobní. (Lanolin je látka žluté barvy živočišného původu). Dokáže na sebe navázat velké množství vody, kterou pak zadržuje v pokožce a zabraňuje jejímu úniku, vytváří tzv. voděodolný film. Používá se hlavně jako změkčovač a kondicionér, napomáhá zjemnění určitého povrchu a jeho hydrataci. Nejčastěji ho můžete nalézt ve vlasových kondicionérech, které vlasové vlákno uhladí a zanechává jemné na dotek. Také v pleťových hydratačních krémech. Jedná je o nekomedogenní látku (neucpává póry), která ve výjimečných případech může podráždit spíše jen velmi citlivou pokožku.  Vegany a vegetariány by mělo zajímat, že Acetylated Lanolin může být získán i ze zvířat. Můžete se s ním setkat v hydratačních krémech, dekorativní kosmetice a dalších produktech.